+359 82820345 / +359 889223259 - ръководител транспорт wonda_bg@abv.bg град Русе, улица Зорница № 10

Граф Дракула

Истина или легенда-обедете се сами!
Граф Дракула

Посетете замъка на граф Дракула, Русе, Букурещ

Граф Дракула е главният герой на Брам Стокър 1897, готически роман ужас Дракула. Смята се, че той е основният вампир в следващите произведения на фикцията. Той също така е изобразен в романа за да бъде уточнен произхода на легендата за върколаците. Смята се, че някои аспекти на героя са били вдъхновени от влашкия принц Влад Цепеш III от 15-ти век, известен също като Дракула. Дори и аспекти от характера са добавени или променени в следващите популярни измислени произведения. Впоследствие героят се появява често в съвременната култура, от филми до анимирани филми, до опаковките на зърнени закуски.

Съдържанието на оригиналният роман на Брам Стокър.

Романът на Брам Стокър е под формата на приказка, в която способностите, силата и слабостите на граф Дракула се разказват от многобройно разказвачи от различни гледни точки. Граф Дракула е безсмъртен, вековен вампир и един трансилвански благородник. Той обитава замък в близост до прохода Борго. За разлика от вампирите от източноевропейския фолклор, които са изобразени като отвратителни същества, Дракула носи дрехи с аристократичен чар. В разговорите си с Джонатан Харкър, той е горд от своето наследство и има носталгия към миналото, което признава, че е станал само спомен за героизъм, чест и храброст в съвременните времена.

Ранен живот

Подробности за ранния му живот са неясни, но се споменава “ той е бил в живота прекрасен човек”. Войник, държавник и алхимик (което е най-висшето научно познание на неговото време). Той е имал мощен мозък, знание отвъд познатото и сърце, което не е знаело страх и никакво угризение. Той е изучавал черните изкуства в академията в Карпатите, с изглед към град Сибиу днешна Румъния. Взимайки военачалнически ранг за да защитава своята територия той води войници през Дунава, като минава и през Русе Букурещ. Според неговият враг Абрахам Ван Хелзинг: “Той наистина трябва да е бил войникът Дракула, той не беше обикновен човек, защото по-това време и в продължение на векове, за него се говореше, за най-умният и най-хитър, също така като най-смелият от синовете на земята отвъд гората”. Мъртви и погребани в една голяма гробница в параклисът на замъка си, Дракула се връща от смъртта като вампир и живее няколко столетия в замъка си с три ужасяващо красиви женски вампири до него. Посетете Букурещ с организираните екскурзии Русе Букурещ и замъка Бран на граф Дракула.

Посетете замъка на граф Дракула, Русе, Букурещ
Оценете статията

Остави коментар