+359 82820345 / +359 889223259 - ръководител транспорт wonda_bg@abv.bg град Русе, улица Зорница № 10

Забележителности в Букурещ

Отидете и вижте с Уонда - Русе

8 забележителности, които трябва да посетите в Букурещ

Вълнуващи и привлекателни забележителности, които си струва да посетите, Букурещ е една от най-красивите европейски столици. Столицата на Румъния Ви кани да се плените в нейните музеи със своите богати колекции изложени с чувство за хумор и чар. Ако искате да разберете, кои са най-интересните атракции в Букурещ, прочетете и разберете, какво се предлага в този оживен град.

  • Двореца на парламента

Парламента в Букурещ
Великолепен с впечатляващите си размери, парламентът е една от най-интересните сгради, които трябва да посетите, ако пристигнете в Букурещ. Тази огромна сграда се отличава с особен чар, в който се съчетава ренесанса и барока.

Известна още като къщата на народа, сградата разполага с повече от 1000 стаи. С мебели и врати от масивна дървесина, издълбани мраморни колони, кристални полилеи, копринени завеси, огромни килими, тази атракция е съвкупност на един свят на разточителство и лукс, за която си заслужава да се отделят няколко часа.

  •  Музеят на селото.

музеят на селото

Ако смятате, че сте заинтересувани да научите повече за еволюцията на народното творчество, ви предлагаме да добавите към списъка с целите, които трябва да посетите в Букурещ и музеят на румънския селянин. Тази атракция включва най-богатата колекция от традиционни обекти в Румъния.

  • Историческият център-Не го пропускайте!

Исторически център Букурещ

Разбира се, историческия център е един от най-популярните и шикозни райони на Букурещ, място обсипано със сгради в неокласически стил и барок, където на партерните етажи ще намерите много съблазнителни тераси, кафенета, ресторанти и магазини. Разходката по претъпканите улици на историческия център Ви дава впечатлението, че сте направили пътуване назад във времето.

  • Парк Хеастрау – За влюбените и не само!

Парк Херастрау

Ако искате разходки и се чувствате щастливи, когато сте сред природата, трябва да изберете Хеастрау, построен на гърба на езеро със същото име. Ако решите да останете тук един ден, може да ползвате транспорт от Уонда, за да стигнете до това място, където със сигурност няма да скучаете, защото освен екскурзии с кораб, лодка или велосипед можете да играете тенис и да посетите Аквариум Хестрау.

 

  • Националният природонаучен музей Григоре Антипа

Собственик на няколко впечатляващи научни колекции, лесно може да се включи в категорията цели в Букурещ. Музеят притежава 2 милиона копия на безгръбначни и гръбначни. Той е един от най-старите изследователски институти в областта на биоразнообразието и общественото образование. Също така е с една от добре познатите и високо оценени колекции, някои от тях са със световна известност.

Цена за вход:

за възрастни 20 леи/8 лв., студенти  и  ученици 2 лв.

Работно време

Вторник-Неделя-10:00-20:00

  • Ботаническата градина на Димитър Бранджа.

Богата на засадени или саксийни растения, градината може лесно да бъде включена в списъка на най-красивите места за посещение в Букурещ. Разходката започва с външните сектори, които включват редки средиземноморски растения и преминава през популярния хълм от иглолистни дървета. Колекция от тропически растения включват палмови дървета, орхидеи, кактуси и много други интересни видове. Комплексът включва ботанически и хербариумния музей, където се намират 22 различни места, с различни растителни видове. Цените варират в зависимост от сезона.

Цена за вход за откритите пространства

От 16 март до 15 октомври – 7 леи/3 лв.

От 16 октомври до 15 март – 5 леи/2 лв.

Работни дни: всеки дена от: 9-17

Има ботанически музей който, се заплаща отделно на цена от 2 леи/1 лев  и е с различно работно време вторник-петък 10:00-15:00, събота и неделя от 9:00-13:00

 

  • Военния музей Букурещ-Интересувате ли се от история?

Друга интересна забележителност е националният военен музей, чиито експонати са разделени на различни колекции като румънски униформи, огнестрелни оръжия, авиация, космология, влакове и др. Изложбите включват ценни предмети като меча на крал Карол I или пистолета на Манличер Крал Фердинанд I. Не пропускайте колекцията от униформи, които включват тези на Карол I, Фердинанд I и Карол II, статуите на кралица Елизабет и Мария, принцесите Елизабета, Мариора и Илеана. Също така във Военния музей можете да посетите най-голямата колекция от медали, плаки и значки, която включва над 10 500 експоната от 53 страни.

Цена за вход:

Възрастни – 16 леи/7 лв.

Пенсионери -8 леи/3.5 лв.

Студенти и ученици – 4 леи / 1.7 лв.

 

  • Летище Хенри Коанда Отопени

Летище Отопени

Летището е отправна точка, към всички по-големи градове в Европа. Само на час път от Русе, може да се насладите на избраната от Вас дестинация. Има няколко вида пътувания, основните са с цел работа в друга страна и с цел туризъм. Миграцията променя Европа и е в центъра на много дебати в контекста на глобализацията, разширяването на ЕС и демографските и икономически промени, пред които е изправен Европейският съюз. Младите хора са особено уязвима и голяма част от мигрантите. С навлизането на нискотарифните авиокомпании, цената на самолетните билети е паднала значително, през последните години. Независимо, каква е целта на Вашето пътуване, летище Отопени е най-голямото в Букурещ и предлага полети до много дестинации целогодишно.

8 забележителности, които трябва да посетите в Букурещ
5 (100%) 1 гласа

Остави коментар