Публикации от Wonda

Научете нещо ново

8 забележителности в Букурещ, които трябва да посетите

8 забележителности в Букурещ, които трябва да посетите в Букурещ

Вълнуващи и привлекателни забележителности, които си струва да посетите, Букурещ е една от най-красивите европейски столици. Столицата на Румъния Ви кани да се плените музеи със своите богати колекции изложени с чувство за хумор и чар. Ако искате да разберете, кои са най-интересните атракции в Букурещ, прочетете и разберете, какво се предлага в този оживен град.

  1. Забележителности в Букурещ : Двореца на парламента

Великолепен с впечатляващите си размери. Парламентът е една от най-интересните сгради, които трябва посетите, ако пристигнете в Букурещ. Тази огромна сграда се отличава с особен чар, в който се съчетава ренесанса и барока.

Известна още като къщата на народа, сградата улавя богатството на повече от 1000 стаи. От мебели и врати от масивна дървесина, издълбани мраморни колони, кристални полилеи, копринени завеси, огромни килими, тази атракция е съвкупност на един свят на разточителство и лукс, за която си заслужава да се отделят няколко часа.

  1. Какво да посетите в Букурещ: Музеят на селото.

Ако смятате, че сте заинтересувани да научите повече за еволюцията на народното творчество, ви предлагаме да добавите към списъка с целите, които трябва да посетите в Букурещ и музеят на румънския селянин. Тази атракция включва най-богатата колекция от традиционни обекти в Румъния.

  1. Забележителности в Букурещ: Историческият център

Разбира се, историческия център е един от най-популярните и шикозни райони на Букурещ, място обсипано със сгради в неокласически стил и барок, където на партерните етажи ще намерите много съблазнителни тераси, кафенета, ресторанти и магазини.

  1. Какво да посетите в Букурещ: Парк Хеастрау

Ако искате разходки и се чувствате щастливи, когато сте сред природата, затова трябва да изберете Хеастрау, построен на гърба на езеро със същото име. Ако решите да останете тук един ден със сигурност няма да скучаете, защото освен екскурзии с кораб, лодка или велосипед можете да играете тенис и да посетите Аквариум Хрестрау

5 Национален природонаучен музей Григоре Антипа. Музеят лесно попада в категорията на целите за посещение в Букурещ, в музеят се съхраняват два милиона копия на от безгръбначни и гръбначни животни. Постоянните изложби могат да се похвалят с предмети, вариращи от впечатляващи скали и минерали с различни до форми, до скелети на древни динозаври.

6 Ботаническа градина може лесно да бъде включена в списъка на най-красивите места за посещение в Букурещ. Разходка в тази градина започва с външните сектори, които включват редки средиземноморски растения, колекция от традиционни растения и популярния хълм от иглолистни дървета.

7 Националния военен музей, чиито експонати са разделени на различни колекции като румънски униформи, огнестрелни и хладни оръжия, авиация, космология, влакове и колани. Изложбите включват ценни предмети като меча на крал Карол и пистолета на Крал Фердинанд.

 

8От вълнуващите туристически атракции до великолепните паркове, град Букурещ обещава вълнуващи цели, а за тези, които да се забавляват-Историческия център,

Leave a Reply